Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen

Contact

Recreatie Ruiters
Zeeuws-Vlaanderen
Postadres: Barendijk 7, 4504 SG Nieuwvliet

E-mail: info@rrzvl.nl

Activiteitenagenda


Op deze pagina vind je activiteiten die interessant zijn voor de recreatieruiters en menners in Zeeuws-Vlaanderen. 
De activiteiten die door de Vereniging Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen of in samenwerking met de vereniging zijn georganiseerd worden aangegeven met .


17 februari 2021 

Algemene ledenvergadering RRZVL digitaal. Aanvang 19.30 uur.

23 februari 2021  Geannuleerd vanwege de Corona maatregelen.

Informatieavond over luchtwegproblemen bij paarden. Onze gastspreker is dierenarts Mark van de Vijver. De informatieavond wordt gehouden in het Dorpshuis van Biervliet (Hoogstraat 2). De zaal is open om 19.00 uur en we beginnen om 19.30 uur.

13 maart 2021  GEANNULEERD  Verzet naar 13 november!
In samenwerking met Kipi houden we een workshop touwhalster, hastertouw of frontriem maken. Ons lid Lia van Kessel stelt haar locatie Hof van Kessel, Lange Nieuwstraat 5 in Kloosterzande beschikbaar om deze workshop te houden. We worden om 10.00 uur ontvangen met koffie of thee met wat lekkers en starten om 10.30 uur de workshop. Als lunch krijgen we een broodje knakworst. De kosten voor onze leden zijn: voor het maken van een halstertouw € 35,00, voor het maken van een frontriem € 35,00 en voor het maken van een touwhalster € 45,00. Niet-leden betalen € 5,00 extra bovenop de prijs voor de leden. Bij veel aanmeldingen krijgen leden voorrang op niet-leden.Er kunnen maximaal 15 personen meedoen met deze workshop. Wil je meedoen geef je dan voor 14 november op via info@rrzvl.nl en geef aan of je een hastertouw, frontriem of een touwhalster wil maken. Deelname is definitief na ontvangst van je betaling op het rekeningnummer NL23RABO 0180772139 t.n.v. RRZVL.

28 maart 2021  GEANNULEERD
Bonnefooirit voor ruiters en menners met als bonnefooileider Jolien Quintelier. De rit wordt in groep verreden en in stap en draf. We vertrekken om 10.00 uur.

5 april 2021 
Op maandag 5 april organiseert Zeeuwse Gronden een rit van 28 km voor ruiters en menners. De route loopt door de prachtige én historische polders in de omgeving van Zaamslag.
Vanaf 9 uur ben je welkom op de Kraaghoeve, Kraagdijk 4 in Terneuzen. Hier is het start- en eindpunt en kun je een bakje koffie of thee drinken en de routebeschrijving ophalen. Start vervolgens uiterlijk tot 11 uur op eigen gelegenheid aan de mooie route. Tijdens de rit kun je op één van de stops genieten van een lunch en na afloop staat er soep voor jullie klaar.

Aanmelden:
Wil je meerijden? Meld je dan aan via info@zeeuwsegronden.nl. Dit kan tot 29 maart. Geef bij je aanmelding aan met hoeveel personen je komt en of je speciale dieetwensen hebt. Deelname is gratis en de rit is op eigen risico. Uiteraard volgen we tijdens de rit de op dat moment landelijk geldende coronamaatregelen op.
Zeeuwse Gronden zet actief paarden in bij het herstel van cliënten. 

Maart en april 2021 
Startplaats Knorhoeve van Ria de Bruijckere. 
9 april 2021  GEANNULEERD
Informatieavond over het reinigen van de edele delen van merries, hengsten en ruinen. Onze gastspreker is Leen Willems.

18 april 2021  GEANNULEERD
Een uitgepijlde rit voor ruiters en menners door de polders van Schoondijke.

8 mei 2021 
Op zaterdag 8 mei gaan we een bonnefooirit houden van Carina, Ilona en Lia voor ruiters en menners. Deze rit wordt in stap en draf gereden en in kleine groepjes. Vanwege de huidige corona maatregels is deze bonnefooirit een beetje anders dan anders.We hebben deze keer 3 bonnefooileiders. Ze leiden ieder een groepje van 3 ruiters of menners. De rit is 19 km lang. Na 13 km gaan we pauzeren en worden jullie verwend met een broodje kaas en een sapje. Na afloop krijgen jullie ook nog wat te drinken. We ontvangen jullie om 9.30 uur met koffie en thee op het adres Roverbergsestraat 11, 4569 LB Graauw. De rit zal om 10.00 uur starten.

29 mei 2021 
Pannenkoekrit van Nienke, Anja en Monique. Het betreft een uitgepijlde rit voor ruiters en menners. Vanaf 10 uur ben je welkom op het adres van ons jeugdlid Nienke Buijze en haar familie, Krabbendijk 2, 4503 GN Groede. Jullie worden ontvangen met koffie en thee.
Tot 11 uur kan iedereen individueel starten. Er kunnen verschillende afstanden gereden worden. De totale rit is 24 km. De verkorte versie is 20 km en de hele korte versie vanaf de pauzeplaats is 7 km. Bij de pauzeplaats worden jullie verwend met zelfgebakken pannenkoeken en fris, thee of koffie. Het adres van de pauzeplaats is Chaletpark Hof het Zuiden, Barendijk 7, 4504 SG Nieuwvliet.
Als je de hele korte versie van 7 km wil rijden kun je vanaf 12.30 uur starten van het Hof het Zuiden. Deze korte versie is ook leuk om je paard aan de hand mee te nemen en heerlijk te wandelen.
Bij terugkomt op de start/stop plaats in Groede krijg je ook nog wat te drinken en wat lekkers.
Wil je meerijden met deze leuke rit geef je dan op via info@rrzvl.nl. Leden van RRZVL mogen gratis meerijden en niet-leden betalen € 10,00.

Mei en Juni 2021 
Startplaats Chaletpark Hof het Zuiden van Monique van der Werff12 juni 2021 
Een leuke dag voor menners. 's Ochtends kun je een dressuurproef rijden en 's middags is er de vaardigheid met pionnen. Leo en Ada Paauwe jureren deze dag. Na het rijden van de dressuurproef en het parcour met pionnen krijg je jury uitleg van Leo en Ada. Het is een hele leuke en leerzame dag. Je krijgt genoeg tips en tricks mee om thuis weer mee te oefenen. Er mogen maximaal 12 deelnemers meedoen met deze dag. Bij heel slecht weer en met minder dan 8 deelnemers kan deze dag helaas niet doorgaan.Vanwege veiligheidsredenen is het verplicht om een cap te dragen bij de vaardigheid met pionnen. Het dragen van een bodyprotector is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Iedere menner is verplicht om een groom bij zich te hebben. Wij zorgen voor een lunch. Wil je meedoen met deze leuke dag geef je dan voor 8 juni op via info@rrzvl.nl. De kosten voor deze dag zijn € 10,00 voor leden en € 15,00 voor niet-leden. Bij veel aanmeldingen krijgen leden voorrang op niet-leden. Bij opgave graag vermelden de naam van je paard of pony en in welke dressuurklasse je wilt starten. Locatie is bij ons lid Antia Vos, Matthijsstraat 15 in Koewacht.

26 juni 2021 
Clinic door Leen Willems van One Horse over de intieme hygiëne bij paarden.
Tijdens deze clinic krijg je uitleg over de verzorging van de intieme hygiëne van merries, hengsten en ruinen. Er zijn demonstratie paarden aanwezig. 
We verwelkomen jullie om 9.30 uur met koffie en thee op het adres van ons lid Carina, Roverbergsestraat 11, 4569 LB Graauw. Om 10 uur begint de presentatie.
De kosten voor deze clinic zijn € 5 voor leden en € 10 voor niet-leden. Wil je komen naar deze leerzame en leuke clinic geef je dan op via info@rrzvl.nl.

2 en 9 juli 2021  VOL
Ook dit jaar organiseert de vereniging een fotoshoot. Deze keer een strandshoot in samenwerking met AJ Picture Verpoorte. Wil je meedoen geef je dan op via info@rrzvl.nl. De kosten voor leden bedragen € 20 en voor niet-leden € 30. De kosten dienen vooraf betaald te worden. Je deelname is pas definitief bij betaling. Overmaken op rekeningnummer NL23RABO 0180772139 t.n.v. RRZVL o.v.v. fotoshoot + je naam. De fotoshoot duurt maximaal 45 minuten. Bij veel aanmeldingen krijgen leden voorrang op niet-leden. De strandshoot wordt gehouden op het strand bij Strandpaviljoen de Boekanier in Nieuwvliet. Je kan parkeren op de gemeentelijke parkeerplaats. De shoot start om 18.30 uur. Een week vooraf hoor je wanneer je aan de beurt bent. Bij opgave mag je een voorkeur uitspreken voor 2 of 9 juli.

11 juli 2021 
Uitgepijlde rit voor ruiters van 20 kilometer van Jolien door de bossen van Stekene. Omdat de rit over smalle bospaadjes gaat is deze rit enkel te rijden voor ruiters. Jullie zijn vanaf 10 uur welkom op de startplaats bij Manege de Ruitershoeve, Bergstraat 4 in Stekene België. Tot 11 uur kan er gestart worden. Bij aanvang van de rit worden jullie voorzien van koffie en thee. De lunchstop is ook voorzien bij Manege de Ruitershoeve. Je kan in de kantine een lunch kopen. Onderweg worden jullie nog verwend met een kleine versnapering. Wil je mee met deze leuke rit geef je dan op via info@rrzvl.nl. De kosten om mee te rijden bedragen € 5 voor leden en € 10 voor niet-leden.

21 augustus 2021 
Spelletjesdag voor ruiters vanaf 10 jaar bij ons lid Freya Kouijzer en haar familie, Eiersgatweg 2, 4521 RJ Biervliet. We ontvangen jullie om 10.00 uur met koffie en thee. Vanaf 10.30 uur starten we met verschillende leuke spelletjes. Welke spelletjes verklappen we nu nog niet maar het beloofd een leuke dag te worden voor jong en oud. Je mag de spelletjes doen met je paard aan de hand of onder het zadel. Wij zorgen voor een lunch voor de deelnemers. Toeschouwers zijn van harte welkom. Wil je als toeschouwer meelunchen meld je dan aan via info@rrzv;.nl. De kosten om mee te doen aan deze leuke dag zijn € 5 voor leden en € 10 voor niet-leden. Wil je meedoen geef je dan op via info@rrzvl.nl.
Het dragen van een cap is verplicht.
Paarden die mogelijk slaan zijn verplicht om een rood strikje in de staart te dragen.

Augustus 2021 
Startplaats bij Dominique Melsen
11 September 2021 
Uitgepijlde rit voor ruiters en menners van 17 km. Startplaats is Stal de Wilgenhoeve, Zandstraat 94, 4553 NK in Philippine. Om 10.00 uur worden we met koffie en thee ontvangen door André en Willy Maas. Daarna kan er individueel worden gestart. Onderweg is er een stop met een lekkere versnapering. De kosten bedragen voor leden € 5,00 en € 10,00 voor niet-leden. Ruiters zijn verplicht om een cap te dragen. De startplaats dient netjes te worden achtergelaten. Wil je mee met deze leuke rit geef je dan op via info@rrzvl.nl.

24 oktober 2021 
Bonnefooi Strandrit in stap en draf onder leiding van Gertjan Oudijk. Om 10.00 uur verzamelen we op de gemeentelijke parking bij Strandpaviljoen Beachhouse 25, Walendijk 9, 4511 RK in Breskens. We rijden de rit in groep van maximaal 10 deelnemers. 
De rit is gratis voor leden en niet leden betalen € 5,00. Leden krijgen voorrang op niet-leden. Wil je mee geef je dan op via info@rrzvl.nl.

6 en 7 november 2021 

Natuurwerkdag! Of, eigenlijk twee natuurwerkdagen!
Zaterdag 6 november kunnen vrijwilligers meehelpen om het pad op de Baudeloodijk bij Lamswaarde te helpen onderhouden samen met bestuurslid Carina. We verzamelen op zaterdag om 09.30 uur bij de picknickplaats aan De Weel. Na de koffie of thee met wat lekkers gaan we aan de slag bij de Baudeloodijk. Je moet zelf een schop, snoeischaar, tang en handzaag meenemen. We hopen dat ruiters die daar regelmatig rijden een handje komen helpen.
Op zondag 7 november is het te doen op het ruiterpad in de Zwarte Polder bij Nieuwvliet samen met onze voorzitter Monique. We verzamelen om 09.45 uur bij Camping Schorre, Zeedijk 18, 4504 PN Nieuwvliet. We gaan vooral het staaldraad verwijderen en lopen het ruiterpad na op kuilen en overhangend groen. Hiervoor hebben we maximaal 3 personen nodig. Graag zelf een snoeischaar en werkhandschoenen meenemen. Uiteraard krijgen jullie ook hier koffie en thee met wat lekkers. We verwachten om 12.00 uur klaar te zijn.
Iedereen is welkom om te komen helpen op deze twee gezellige ochtenden! Wil je mee helpen geef je dan op via info@rrzvl.nl en geef dan ook gelijk op waar je mee wil helpen.

13 november 2021 
In samenwerking met Kipi houden we een workshop touwhalster, hastertouw of frontriem maken. Ons lid Lia van Kessel stelt haar locatie Hof van Kessel, Lange Nieuwstraat 5 in Kloosterzande beschikbaar om deze workshop te houden. We worden om 10.00 uur ontvangen met koffie of thee met wat lekkers en starten om 10.30 uur de workshop. Als lunch krijgen we een broodje knakworst. De kosten voor onze leden zijn: voor het maken van een halstertouw € 35,00, voor het maken van een frontriem € 35,00 en voor het maken van een touwhalster € 45,00. Niet-leden betalen € 5,00 extra bovenop de prijs voor de leden. Bij veel aanmeldingen krijgen leden voorrang op niet-leden.Er kunnen maximaal 15 personen meedoen met deze workshop. Wil je meedoen geef je dan voor 5 november op via info@rrzvl.nl en geef aan of je een hastertouw, frontriem of een touwhalster wil maken. Deelname is definitief na ontvangst van je betaling op het rekeningnummer NL23RABO 0180772139 t.n.v. RRZVL.


26 november 2021  GEANNULEERD VANWEGE TE WEINIG DEELNEMERS
In samenwerking met Hans Jacobse geven we een training "Grip op hoeven".
Met deze training leer je hoe je zelf de hoeven van je paard kunt verzorgen en geeft antwoord op de volgende vragen: 
Wat zit er in en aan een hoef?
Waarom houd je een paard en zijn hoeven gezond?
Hoe ontwikkelt een hoef van een veulen naar een volwassen paard?
Waarom moeten we een barefoothoef op deze manier bekappen?
Hoe werk je veilig?
Hoe ontstaat en voorkom je "hoefkatrol" en hoe krijg je weer een paard met gezonde hoeven?
Hoe ziet een bevangen hoef er van binnen uit en hoe is het te voorkomen en te genezen?
Wil je meedoen met deze training geef je dan op via info@rrzvl.nl. De kosten bedragen € 5 voor leden en € 10 voor niet-leden. De traning wordt gehouden in het Dorpshuis van Biervliet, Hoogstraat 2. Aanvang van de training is 19.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur. Vanwege de huidige corona maatregelen moeten we 1,5 meter afstand houden van elkaar en mogen er maximaal 40 personen in de zaal aanwezig zijn. 

14 december 2021  GEANNULEERD VANWEGE DE AVONDLOCKDOWN
Informatieavond over de luchtwegen en alle voorkomende problemen hieraan bij paarden. Want een paard hoort niet te hoesten! Dierenarts Mireille Cappendijk van Dierenkliniek IJzendijke gaat hier alles over vertellen. Tijdens de presentatie kan je ook vragen stellen aan Mireille over het onderwerp luchtwegen.
Deze informatieavond houden wij in het Dorpshuis van Biervliet, Hoogstraat 2. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de presentatie begint om 19.30 uur. Wil je komen naar deze interessante avond meld je dan aan via info@rrzvl.nl. Voor leden is de toegang gratis en niet-leden betalen € 5,00. Vanwege de huidige corona maatregelen moeten we 1,5 meter afstand houden van elkaar en mogen er maximaal 40 personen in de zaal aanwezig zijn.