Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen

Contact

Recreatie Ruiters
Zeeuws-Vlaanderen
Postadres: Barendijk 7, 4504 SG Nieuwvliet

E-mail: info@rrzvl.nl

Activiteitenagenda


Op deze pagina vind je activiteiten die interessant zijn voor de recreatieruiters en menners in Zeeuws-Vlaanderen. 
De activiteiten die door de Vereniging Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen of in samenwerking met de vereniging zijn georganiseerd worden aangegeven met .


20 januari 2022 

Algemene ledenvergadering RRZVL digitaal. Aanvang 19.30 uur.

19 februari 2022  
Zaterdag 19 februari 2022 is er weer een winterlesdag i.s.m. Horse Improvement. Er staat dan een schriktraining in het thema carnaval op het programma.
Iedereen van elk niveau kan meedoen! We passen de training aan jou en je paard aan. Heb je nog nooit (of heel weinig) schriktraining gedaan, dan starten we bij het begin. Heb je al eens een basisschriktraining gevolgd en deze goed doorlopen of kun je op een andere manier kan aantonen dat je klaar bent voor een gevorderde training, dan halen we meer uit de kast!. Deze voorwaarde is er om de veiligheid van mens en paard te kunnen waarborgen. Bij vragen of twijfel neem even contact op met Sarina.
Tijdens deze schriktraining zullen er nieuwe obstakels aanwezig zijn die te maken hebben met het thema carnaval. We zijn nog bezig met de volledige invulling, maar het belooft een interessante dag te worden!
In principe gaan we aan de hand werken met de paarden. Tijdens de les kan er, in overleg met Sarina, besloten worden om ook een gedeelte onder het zadel te doen. Niet alle onderdelen kunnen onder de man genomen worden. De duo's worden door Sarina samengesteld aan de hand van de aanmeldingen (niveau, wensen enz.). Je kunt je natuurlijk ook als duo aanmelden. Geef eventuele wensen op bij je aanmelding. Het is ook mogelijk om een 1:1 sessie te doen.
LET OP: Omdat we de dag vullen met losse lessen van 45 minuten per duo (of 30 min per privé sessie), is het (bijna) niet haalbaar om steeds alle obstakels te oefenen. Houdt hier rekening mee.
Het is mogelijk om je aan te melden voor 2x een les gedurende de dag met wat tijd er tussen. Paddocks zijn helaas niet beschikbaar.
De kosten bedragen voor leden 20 euro met paard en niet-leden 25 euro. Natuurlijk mag iedere ruiter een groom meenemen. Ook is het mogelijk om alle lessen zonder paard te volgen, dit is voor leden 5 euro en niet leden 7,50 euro. Deze dag gaat door vanaf 8 combinaties. De vereniging zorgt weer voor wat te drinken en een versnapering. Opgeven via info@horse-improvement.nl of via 0031-6-13535429 of via een pb op de pagina van Horse Improvement.
Wie verkleed zichzelf en/of zijn/haar paard het leukst? Degene die het leukst verkleed is wint een leuke prijs!
Het is natuurlijk niet verplicht om jezelf of je paard te verkleden maar is wel heel leuk om te doen.

22 februari 2022
Informatieavond over de luchtwegen en alle voorkomende problemen hieraan bij paarden. Want een paard hoort niet te hoesten!
Dierenarts Marie Gillesen van Dierenkliniek IJzendijke gaat hier alles over vertellen. Tijdens de presentatie kan je ook vragen stellen aan Marie over het onderwerp luchtwegen.
Deze informatieavond houden wij in het Dorpshuis van Biervliet, Hoogstraat 2. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de presentatie begint om 19.30 uur. Wil je komen naar deze interessante avond meld je dan aan via info@rrzvl.nl. Voor leden is de toegang gratis en niet-leden betalen € 7,50. Koffie en thee zijn inbegrepen. Overige drankjes dien je contant af te rekenen aan de bar van het Dorpshuis. Vanwege de huidige corona maatregelen moet je een geldige QR-code hebben.

18 maart 2022 
In samenwerking met Hans Jacobse geven we een training "Grip op hoeven".
Met deze training leer je hoe je zelf de hoeven van je paard kunt verzorgen en geeft antwoord op de volgende vragen: 
Wat zit er in en aan een hoef?
Waarom houd je een paard en zijn hoeven gezond?
Hoe ontwikkelt een hoef van een veulen naar een volwassen paard?
Waarom moeten we een barefoothoef op deze manier bekappen?
Hoe werk je veilig?
Hoe ontstaat en voorkom je "hoefkatrol" en hoe krijg je weer een paard met gezonde hoeven?
Hoe ziet een bevangen hoef er van binnen uit en hoe is het te voorkomen en te genezen?

Wil je meedoen met deze training geef je dan op via info@rrzvl.nl. De training is gratis voor leden en €12,50 voor niet-leden. Koffie en thee zijn inbegrepen. Overige drankjes dien je af te rekening aan de bar van het Dorpshuis. De traning wordt gehouden in het Dorpshuis van Biervliet, Hoogstraat 2.
Aanvang van de training is 19.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

3 April 2022 
Bonnefooirit van bestuursleden Carina Fassaert en Jolien Quintelier in het Waterwingebied van St. Jansteen.
Deze prachtige rit van 10 kilometer wordt in groep gereden in stap en draf. Omdat we 2 bonnefooileiders hebben kunnen we starten in 2 groepen van maximaal 10 ruiters per groep. Helaas kunnen menners niet mee. De bossen van St. Jansteen zijn niet meer toegankelijk voor koetsen. De kosten om mee te rijden zijn € 2,50 voor leden en € 7,50 voor niet-leden. Leden krijgen voorrang op niet-leden. Jullie worden verwacht om 10.30 uur op de parking van Warrens te bereiken via de St. Jansstraat in Kapellebrug (Dus niet aan de drukke doorgaande weg). We vertrekken uiterlijk om 11.00 uur. Na de rit krijgen jullie wat te drinken met wat lekkers. We zijn te gast op de parking van Warrens. Ons vriendelijke verzoek is dan ook om geen mest achter te laten op de parking. Wil je mee met deze leuke rit geef je dan op via info@rrzvl.nl.

April 2022 
In samenwerking met Arie Verpoorte van AJ Pictures Verpoorte gaan we een bloesemshoot houden.
Eentje in West Zeeuws-Vlaanderen, namelijk bij Familie Rijnberg, Hoeve de Oude Tol, Sluissedijk 27, 4505 PB Zuidzande en eentje in Oost Zeeuws-Vlaanderen bij Familie Wesemael, de Mariahoeve, Koninginnestraat 2, 4568 PT Nieuw Namen. De fotoshoot bij de Familie Wesemael vindt plaats op 15 april vanaf 16.30 uur (Goede Vrijdag).

De fotoshoot bij Hoeve de Oude Tol in Zuidzande is in principe op zaterdag 16 april. Mocht de bloesem dan niet bloeien houden we de fotoshoot op zondag 24 april. Er is voldoende parkeerruimte als je vanaf de Provinciale weg gezien de 2e afslag na het woonhuis neemt.

De kosten voor de fotoshoot zijn 22.50 euro voor leden en 32,50 euro voor niet-leden. Leden krijgen voorrang op niet-leden. Deelname is definitief na ontvangst van de betaling. De kosten dienen vooraf overgemaakt te worden op  rekeningnummer NL23RABO 0180772139 t.n.v. RRZVL o.v.v. bloesemshoot en je naam.
Wil je ook meedoen met de fotoshoot geef je dan op via info@rrzvl.nl.

18 april 2022
Op maandag 18 april organiseert Zeeuwse Gronden i.s.m. RRZVL een paasrit van 28 km voor ruiters en menners. De route loopt door de prachtige en historische polders in de omgeving van Zaamslag.
Vanaf 9 uur ben je welkom op de Kraaghoeve, Kraagdijk 4, 4538 PN in Terneuzen. Dit is het start- en eindpunt en kun je een bakje koffie of thee drinken en de routebeschrijving ophalen. Start vervolgens op eigen gelegenheid aan de mooie route. Tijdens de rit kun je op één van de stops genieten van een lunch en na afloop staat er een hapje en drankje voor jullie klaar.

Wil je meerijden? Meld je dan aan via info@zeeuwsegronden.nl. Geef bij je aanmelding aan met hoeveel personen je komt en of je speciale dieetwensen hebt. Ben je lid van de RRZVL is deelname gratis. Niet-leden betalen 5 euro. Voor meer informatie klik hier.

18 april 2022
Mooie paardenrit georganiseerd door De Letter Asperges & Zo langs de aspergevelden met aansluitend een heerlijke aspergemaaltijd. Voor meer informatie over de rit en op te geven mail naar info@aspergesenzo.nl.

26-27-28-29 Mei 2022 
Paarden4daagse IJzendijke.
André en Willy Maas en Vereniging Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen slaan de handen ineen en gaan voortaan de Paarden4daagse samen organiseren. Klik hier om in te schrijven en alles te kunnen lezen over de Paarden4daagse. 

19 juni 2022 
Zondag 19 juni houden we een puzzelrit! Onze leden Daniƫlle Pladdet en Maya Haartsen hebben een leuke puzzelrit van ongeveer 11 km gemaakt. Je mag meedoen in groepjes van maximaal 4 personen. Je mag je als groepje opgeven van maximaal 4 of je mag je individueel opgeven. Wij delen je dan in een groepje in.
De puzzelrit is zowel voor ruiters als menners. Iedere 5 minuten mag er een groepje starten.
We starten tussen 9.00 en 10.00 uur vanaf de parking bij de veerhaven in Breskens. We verwachten ongeveer tussen 12.00 en 12.30 uur weer klaar te zijn met puzzelen. Aansluitend krijgen jullie soep met broodjes en volgt de prijsuitreiking. De kosten voor deze rit zijn € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet-leden. Er mogen maximaal 12 groepjes meedoen. Wil je meedoen met deze leuke puzzelrit geef je dan op via info@rrzvl.nl.

21 augustus 2022 
Uitgepijlde rit van Gertjan Oudijk voor ruiters en menners. De startplaats zal zijn in de Philipsweg in Waterlandkerkje op een grasveld waar het stalen beeld met het wapen van Waterlandkerkje op staat. Het zal een rit zijn van 22 kilometer. Vanaf 9.30 uur word je ontvangen met een bakje koffie of thee. Tussen 10.00 en 11.00 uur mag je de rit starten. Deze kan individueel gereden worden op eigen tempo. Je hoeft alleen de pijlen te volgen. Op de stopplaats krijg je broodjes aangeboden. 
De kosten om mee te rijden bedragen € 7,50 voor leden en € 12,50 voor niet-leden.
Wil je meedoen geef je dan op via info@rrzvl.nl.

11 september 2022 
Uitgepijlde rit voor ruiters en menners van 10 of 20 of 24 km. Startplaats is Stal de Wilgenhoeve, Zandstraat 94, 4553 NK in Philippine. Om 10.00 uur worden we met koffie en thee en wat lekkers ontvangen door André en Willy Maas. Daarna kan er individueel worden gestart. Onderweg is er een stop met een lekkere wafel. De stop is niet voorzien op de route van 10 km. Ruiters zijn verplicht om een cap te dragen. De startplaats dient netjes te worden achtergelaten. Deze rit is gratis voor leden en niet-leden betalen € 7,50. Wil je mee met deze leuke rit geef je dan op via info@rrzvl.nl. 

23-24-25 september 2022
Huijbergse paarden3daagse.

8 oktober 2022
Officiƫle opening van 1e bewegwijzerde ruiter- en menroute in de gemeente Sluis met aansluitend een openingsrit. Wil je meedoen geef je dan op via www.rmrzvl.nl.
22 oktober 2022   VOL
Een leuke middag in het teken van Parelli bij Horse and Soul, Paviljoenweg 2, 4501 NJ Oostburg. Van 13.00 uur tot 16.00 uur leer je samen met je paard aan de hand van Marieke Molenaar verschillende stappen van Parelli. Ook wordt het trailerladen behandeld. Er wordt gewerkt in één groep. Wil je meedoen met deze leuke middag geef je dan op via info@rrzvl.nl. Leden mogen gratis meedoen. Niet-leden betalen € 7,50. Leden krijgen voorrang op niet-leden.

5 november 2022 
Deze keer steken we onze handen uit de mouwen op de natuurwerkdag bij de ruiter- en menroute in de gemeente Sluis. We verzamelen om 9.30 uur op de gemeentelijke parking bij Strandpaviljoen Beachhouse. We gaan dan tot 12.00 uur aan de slag. Natuurlijk worden jullie voorzien van koffie en thee met iets lekkers. Wil je mee helpen geef je dan op via info@rrzvl.nl. Graag zelf handschoenen, snoeischaar en takkenschaar meenemen.

16 december 2022 
Informatie avond over bewegingsproblemen bij paarden gegeven door paardendierenarts Iko Hoogerbeets. Met aansluitend een gezellige borrel om het jaar 2022 uit te luiden.
We houden deze leuke, interessante maar vooral gezellige avond in het Dorpshuis van Biervliet, Hoogstraat 2. De zaal gaat open om 19.00 uur en de presentatie van Iko start om 19.30 uur.
De gezellige borrel begint om 21.30 uur. Wil je komen geef je dan op via info@rrzvl.nl.
Je kunt in Biervliet het beste parkeren op de Markt, op de parkeerplaats in de Singel of in de Havenstraat bij het Sportcomplex. Deze avond is gratis voor leden. Niet-leden betalen € 15,00. Pinnen is mogelijk.

21 januari 2023 
Workshop hoefschoenen in samenwerking met EquiSchoen en An Geybels.
Wat gaan we doen?
Er wordt uitgelegd over hoefschoenen in het algemeen, het doel, nut en bijzonderheden. Daarna worden de twee type schoenen kort doorgenomen. De zogenaamde "schoenen" en "laarzen" ofwel open of gesloten schoenen. De accesoires worden besproken zoals verschilende padjes en beschermende opties. Maar ook opties voor blubber en extra grip.
Ook komen de verschillende mogelijkheden van de schoenen aan bod zoals: springen, therapeutisch; bijvoorbeeld hoefbevangenheid, aangespannen, grote en kleine paarden.
An gaat ook vertellen hoe een pasconsult op locatie eruit ziet. En waar je zelf op kan letten.
Er zullen verschillende merken schoenen aanwezig zijn.
Deze leuke en interessante middag houden we in het Dorpshuis van Biervliet, Hoogstraat 2. In Biervliet kun je het beste parkeren op de Markt, op de parkeerplaats in de Singel of op de parkeerplaats bij het sportcomplex in de Havenstraat. 
De zaal gaat open om 13.00 uur en de workshop begint om 13.30 uur tot 16.30 uur.
Wil je ook komen geef je dan op via info@rrzvl.nl. Leden betalen € 5,00 om binnen te komen en niet-leden € 10,00.

3 maart 2023
Algemene ledenvergadering. Nadere informatie volgt.

18 maart 2023 
Op deze dag houden we een vlechtworkshop in samen werking met Laura de Jong. Je leert perfecte knotjes maken of je leert verschillende technieken om de lange manen van je paard te kunnen invlechten. We beginnen om 9.30 uur met koffie of thee waarna we aan de slag gaan. De workshop wordt gehouden bij de Kraaghoeve in Terneuzen.

8 april 2023 
Uitgepijlde rit van Jolien door de bossen van Stekene. Nadere informatie volgt.

6 mei 2023 
Uitgepijlde rit in samenwerking met de Honteruiters. Nadere informatie volgt.

3 juni 2023 
Puzzelrit van Michelle en Angela door Braakman Noord en de polders van Biervliet. Nadere informatie volgt.