Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen

Contact

Recreatie Ruiters
Zeeuws-Vlaanderen
Postadres: Barendijk 7, 4504 SG Nieuwvliet

E-mail: info@rrzvl.nl

Activiteitenagenda


Op deze pagina vind je activiteiten die interessant zijn voor de recreatieruiters en menners in Zeeuws-Vlaanderen. 
De activiteiten die door de Vereniging Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen of in samenwerking met de vereniging zijn georganiseerd worden aangegeven met .


12 januari, 17 februari en 23 maart 
Traject Mirror Horses in 3 delen:

Hoe leer ik zorgeloos, ontspannen en met plezier te rijden.

Door middel van het traject 'Laat je angst los', dat bestaat uit 3 delen, gaat Wendy van Mirror Horses je hierbij helpen.

Mirror Horses 1: Lezing 'Je angst los laten'
Datum: Vrijdag 12 januari 2024
Locatie: Dorpshuis Biervliet, Hoogstraat 2, 4521 BK Biervliet
Tijd: Inloop 19.00u, start 19.30u-20.30u
Kosten: Leden 10€ - Niet-leden 15€

Mirror Horses 2: Workshop 'Laat je angst los'
Datum: Zaterdag 17 februari 2024
Locatie: Dorpshuis Biervliet, Hoogstraat 2, 4521 BK Biervliet
Tijd: 13.00u-17.00u
Kosten: Leden 15€ - Niet-leden 20€

Mirror Horses 3: Training in de praktijk - gehele dag - Max. 8 deelnemers - vol = vol
Datum: Zaterdag 23 maart 2024 
Locatie: volgt later
Tijd: 9.00u - 17.00u
Kosten: Leden 100€ - Niet-leden 187€ - betaling vooruit
Kijkers: Leden 20€ - Niet-leden 25€ - ook graag inschrijven

Voor verdere informatie: info@rrzvl.nl of check onze facebook pagina
15 maart 2024

Algemene ledenvergadering wordt gehouden in het Dorpshuis van Biervliet, Hoogstraat 2. Deze zaal gaat open om 19.00 uur en we starten de vergadering om 19.30 uur. Ieder lid heeft via de mail een uitnodiging ontvangen.

13 april 2024  

Een unieke schriktraining met landbouwmachines, georganiseerd door Horse Improvement i.s.m. Akkerbouwbedrijf Verhage!
Raak jij zelf of je paard al in paniek als er in de verte een trekker aankomt? Is je paard bang van het geluid of de grootte van deze machines? Of wil je gewoon extra oefenen? Dan is deze training zeker geschikt!
Om de veiligheid van paard en eigenaar te waarborgen; mogen alleen mensen deelnemen die met hun paard bij Horse Improvement al eens een basis schriktraining gevolgd hebben of hier samen met Sarina in persoonlijke lessen aan gewerkt hebben. Om aan het werk te gaan met landbouwmachines, moet het paard al bekend en vertrouwd zijn met allerlei andere objecten en de eigenaar moet bekend zijn met verschillende methodes om het paard vertrouwen en leiding te geven.
Is dit alles niet het geval en wil je toch graag meedoen? Neem dan contact met Sarina op om een afspraak te maken voor een persoonlijke les voor 13 april of welke mogelijkheden er eventueel nog zijn om op een andere manier aan te tonen dat jullie de basis beheersen. Aan de hand daarvan bespreekt ze met je of het veilig genoeg is om deel te nemen aan deze schriktraining.
Er zal in duo's gewerkt worden. We werken over het algemeen eerst aan de hand met de paarden en het is in overleg mogelijk om ook nog een deel onder het zadel te doen, voor degene die dat willen.
De kosten bedragen voor leden €40,- met paard en niet-leden €45,-. Natuurlijk mag iedere ruiter een groom meenemen. Ook is het mogelijk om alle lessen zonder paard te volgen, dit is voor leden €7,50 en voor niet-leden €10,-. Deze dag gaat door vanaf 6 combinaties. De lessen worden in duo's gegeven en duren 45 min. De vereniging zorgt weer voor wat te drinken en een versnapering. Opgeven en meer info via info@horse-improvement.nl, via 0031-6-13535429 of via een pb op de pagina van Horse Improvement. Geef bij opgave aan of je met of zonder paard deelneemt, of je ook graag een deel onder het zadel zou willen doen en geef aan welke problemen je hebt.
Indien de weeromstandigheden ons niet goedgezind zijn, zal de schriktraining verzet worden naar 20/4. Geef tijdens jouw opgave ook aan of je die dag ook beschikbaar bent.
Schriktraining in samenwerking met Horse improvement en Akkerbouwbedrijf Verhage.

5 mei 2024 

Uitgepijlde rit Sas Van Gent

25 mei 2024 

Ons 10 jarig jubileum belooft één groot paardenfeest te worden.  We gaan dit vieren op het terrein van de Honteruiters in Kloosterzande.  

Er zullen meerdere info-standjes aanwezig zijn en tal van demo's te zien zijn naast de piste, waaronder Hans Jacobse over natuurlijk bekappen, paardenhygiƫne, balanspaarde Sijgje, Equilotte die je aan het werk kan zien met bloedzuigers en nog zoveel meer.

In de piste starten we om 12u30 met een demo Working Equitation gegeven door Kathleen van den Branden, gevolgd door een springdemo van de balkentrappers

Om 15u komt dan de enige echte Jolande Adelaar de show stelen. Daarna zie je Team Spirit aan het werk met hun 4-tal carrousel .

We sluiten deze prachtige paardendag af met een BBQ .  Inschrijven kan via onderstaande link.

https://forms.gle/vSHCDdRYjfg37jn99

8 september 2024 

Uitgepijlde rit Philippine

2 november 2024 

Natuurwerkdag

29 november 2024 

Paardenbingo