• strand ondergaande zon

Activiteitenagenda

Op deze pagina vind je activiteiten die interessant zijn voor de recreatieruiters en menners in Zeeuws-Vlaanderen. 
De activiteiten die door de Vereniging Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen of in samenwerking met de vereniging zijn georganiseerd staan in het blauw aangegeven.

11 januari 2020 
Schriktraining voor gevorderden i.s.m. Horse Improvement. Iedereen die al eens een basisschriktraining gevolgd heeft en deze goed heeft doorlopen of op een andere manier kan aantonen dat je klaar bent voor deze unieke training, kan zich inschrijven. Deze voorwaarde is er om de veiligheid van mens en paard te kunnen waarborgen. Bij vragen of twijfel neem even contact op met Sarina.
Tijdens deze schriktraining gaan we de uitdaging wat vergroten. Er zullen nieuwe obstakels aanwezig (grote brug met reling, wipwap, rook enz) zijn om mee te oefenen. Ook zal er meer met geluid gewerkt worden. We zijn nog bezig met de volledige invulling, maar het belooft een interessante dag te worden! 
In principe gaan we aan de hand werken met de paarden. Tijdens de les kan er, in overleg met Sarina, besloten worden om ook een gedeelte onder het zadel te doen. Niet alle onderdelen kunnen onder de man genomen worden. De duo's worden door Sarina samengesteld aan de hand van de aanmeldingen (niveau, wensen enz.). Je kunt je natuurlijk ook als duo aanmelden. Geef eventuele wensen op bij je aanmelding. 
LET OP: Omdat we de dag vullen met losse lessen van 45 minuten per duo, is het (bijna) niet haalbaar om steeds alle obstakels te oefenen. Houdt hier rekening mee. Het is mogelijk om je aan te melden voor 2x een les gedurende de dag met wat tijd er tussen. Paddocks zijn helaas niet beschikbaar. 
De kosten bedragen voor leden 
 20 met paard en niet-leden  25. Natuurlijk mag iedere ruiter een groom meenemen. Ook is het mogelijk om alle lessen zonder paard te volgen, dit is voor leden  5 en niet leden  7,50. Deze dag gaat door vanaf 6 combinaties. De vereniging zorgt weer voor wat te drinken en een versnapering. Opgeven via info@horse-improvement.nl of via 0031-6-13535429 of via een pb op de pagina van Horse Improvement.

23 januari 2020
Algemene ledenvergadering RRZVL in het Dorpshuis te Biervliet (Hoogstraat 2) 
De zaal is open vanaf 19.00 uur en de vergadering begint om 19.30 uur. Er is ook mogelijkheid om je overbodige paardenspullen te verkopen. Wil je iets verkopen meldt dit vooraf dan even via info@rrzvl.nl. De te verkopen artikelen voorzien van naam en prijs.

15 februari 2020 VOL
Snert- en pannekoekenBonnefooirit voor ruiters en menners van Michelle en Angela in Biervliet. Deze Bonnefooirit wordt in groep verreden en enkel in stap en draf. Maximaal 10 deelnemers. De rit is ongeveer 10 tot 15 km. Deelname na opgave via info@rrzvl.nl. De kosten bedragen € 2,50 voor leden en € 5,00 voor niet-leden. Na de rit eten we gezellig samen snert en pannekoeken. Leden krijgen voorrang op niet-leden. De startplaats is Eiersgatweg 2, 4521 RJ Biervliet. Bij slechtweer gaat de rit niet door. We verzamelen om 10.00 uur en vertrekken om 10.30 uur.
Klik hier voor de regels van een Bonnefooirit.

15 maart 2020
Vroege voorjaarsrit@sea
Een uitgepijlde rit voor ruiters en menners vanaf Minicamping "Het platte putje" in Groede. Voor meer informatie klik hier.

20 maart 2020 Afgelast i.v.m. het bestrijden van het Corona virus.
Op vrijdag 20 maart houden we onze eerste Paarden Pub Quiz in Café Driewegen, Oudelandseweg 49, 4536 HK Terneuzen. De zaal gaat open om 19.30 uur en de quiz start om 20.00 uur. We spelen de quiz met teams van 4 personen per team. Er kunnen maximaal 40 personen (10 teams) meedoen. Je mag je opgeven alvast in een team van 4 personen. Of je kunt je individueel opgeven en dan delen we je op de avond zelf in een team. Bedenk ook een leuke teamnaam.
Vooraf aanmelden via info@rrzvl.nl anders kun je helaas niet meedoen aan de quiz. De entree bedraagt 10 euro voor leden, inclusief 2 consumpties. Niet-leden betalen 12,50 euro. Leden krijgen voorrang op niet-leden.

21 maart 2020 Afgelast i.v.m. het bestrijden van het Corona virus.
Op 21 maart is er weer een unieke schriktraining met landbouwmachines, georganiseerd door Horse Improvement i.s.m. Akkerbouwbedrijf Verhage!
Raak jij zelf of je paard al in paniek als er in de verte een trekker aankomt? Is je paard bang van het geluid of de grootte van deze machines? Of wil je gewoon extra oefenen? Dan is deze training zeker geschikt!
Om de veiligheid van paard en eigenaar te waarborgen; mogen alleen mensen deelnemen die met hun paard bij Horse Improvement al eens een basis schriktraining gevolgd hebben of hier samen met Sarina in persoonlijke lessen aan gewerkt hebben. Om aan het werk te gaan met landbouwmachines, moet het paard al bekend en vertrouwd zijn met allerlei andere objecten en de eigenaar moet bekend zijn met verschillende methodes om het paard vertrouwen te geven.
Is dit niet het geval en wil je toch graag meedoen? Neem dan contact met Sarina op om een afspraak te maken voor een persoonlijke les voor 21 maart of welke mogelijkheden dat er eventueel nog zijn om op een andere manier aan te tonen dat jullie de basis beheersen. Aan de hand daarvan bespreekt ze met je of het veilig genoeg is om deel te nemen aan deze schriktraining.
Er zal in duo's gewerkt worden. We werken over het algemeen eerst aan de hand met de paarden en het is in overleg mogelijk om ook nog een deel onder het zadel te doen, voor degene die dat willen.
De kosten bedragen voor leden €30,- met paard en niet-leden €35,-. Natuurlijk mag iedere ruiter een groom meenemen. Ook is het mogelijk om alle lessen zonder paard te volgen, dit is voor leden €5,- en voor niet-leden €7,50. Deze dag gaat door vanaf 6 combinaties. De lessen worden in duo's gegeven en duren 45 min. De vereniging zorgt weer voor wat te drinken en een versnapering. Opgeven en meer info via info@horse-improvement.nl, via 0031-6-13535429 of via een pb op de pagina van Horse Improvement. Geef bij opgave aan of je met of zonder paard deelneemt, of je ook graag een deel onder het zadel zou willen doen en geef aan welke problemen je hebt.

Maart en april 2020 Afgelast i.v.m. het bestrijden van het Corona virus.
Startplaats Knorhoeve van Ria de Bruijckere. Voor meer informatie zie onze leden Facebook pagina.19 april 2020 Afgelast i.v.m. het bestrijden van het Corona virus.
Uitgepijlde rit voor ruiters en menners van Michelle en Angela. De rit zal ongeveer 25 km zijn. De rit wordt in twee delen verreden. De pauzeplaats is ook de startplaats. Zo kun je zelf bepalen of je een halve of een hele rit wilt meedoen. Deelname na opgave via info@rrzvl.nl. Vanaf 10.00 uur zijn jullie welkom op het adres Eiersgatweg 2, 4521 RJ Biervliet. Vanaf 10.30 tot 12.00 uur kan er individueel gestart worden. De kosten zijn €5,00 voor leden en €10,00 voor niet-leden. Onderweg krijgen jullie nog een lekkere versnapering.

2 mei 2020 Afgelast i.v.m. het bestrijden van het Corona virus.
Bonnefooirit voor ruiters en menners van Carina en Lia. De rit zal in groep worden verreden in stap en draf. Maximaal 10 deelnemers. Leden krijgen voorrang op niet-leden. Deelname na opgave via info@rrzvl.nl.

21-22-23-24 mei 2020 Afgelast i.v.m. het bestrijden van het Corona virus.
Paardenvierdaagse IJzendijke van André en Willy Maas.
Klik hier voor meer informatie.

Mei en Juni 2020 Afgelast i.v.m. het bestrijden van het Corona virus.
Startplaats Chaletpark Hof het Zuiden van Monique van der Werff21 juni 2020
Clinic paardencoach Isabelle van Laer bij Hippisch Centrum Midden Zeeland, Graafjansdijk B 173, 4554 LD in Westdorpe. De clinic zal bestaan uit 2 dagdelen, namelijk Zit en houding of Angst bij de ruiter. Voor alle details en meer informatie klik hier.

28 juni 2020
Bonnefooirit met als bonnefooileider Dominique Melsen. We rijden de rit in groep met maximaal 10 deelnemers in stap en draf. De rit is zowel voor ruiters als menners. De rit is maximaal 20 km. Leden mogen gratis meerijden en niet-leden betalen € 5,00. Bij veel aanmeldingen krijgen leden voorrang op niet-leden. We worden om 10.00 uur met koffie en thee ontvangen door Dominique op haar adres Turkeijeweg 43, 4515 RL IJzendijke. Om 10.30 uur starten we de rit. Een lunchpakket voor onderweg dient iedere deelnemer zelf mee te nemen. Wil je mee geef je dan op via info@rrzvl.nl.
Voor de regels van een Bonnefooirit klik hier.

4 juli 2020 VOL
Ook dit jaar organiseert de vereniging een fotoshoot. Deze keer een Black Shoot in samenwerking met AJ Picture Verpoorte. Wil je meedoen geef je dan op via info@rrzvl.nl. De kosten voor leden bedragen € 20 en voor niet-leden € 25. De fotoshoot duurt maximaal 45 minuten. Bij veel aanmeldingen krijgen leden voorrang op niet-leden. De Black Shoot wordt gehouden op het adres van ons lid Anita Vos, Matthijsstraat 15, 4576 CN in Koewacht.

5 juli 2020
Georganiseerde rit door Menvereniging in den Triemn. Een rit voor menners en ruiters van ongeveer 28 km. Deelname na opgave voor 2 juli via indetriemn@gmail.com of via 06-22603322. Kosten deelname 5 euro. Halverwege de rit is er een stop waar je een lunch krijgt aangeboden. Om 10.30 uur staat de koffie klaar en om 11.00 uur kan je de rit starten. De rit is zowel in groep als individueel te rijden. De te rijden route wordt op papier meegegeven. Startplaats: Mispad 3, 4584 RX Kuitaart.

23 augustus 2020  VOL
Bonnefooirit met als bonnefooileider Sjaak de Visser. We rijden de rit in groep met maximaal 10 deelnemers in stap en draf. De rit is zowel voor ruiters als menners. De rit is maximaal 20 km. Leden mogen gratis meerijden en niet-leden betalen € 5,00. Bij veel aanmeldingen krijgen leden voorrang op niet-leden. We worden om 09.30 uur met koffie en thee ontvangen door Sjaak op het adres Helenaweg 6, 4521 GR Biervliet. Om 10.00 uur starten we de rit. Onderweg worden we verwend met een verrassende lunch. Wil je mee geef je dan voor 20 augustus op via info@rrzvl.nl. Voor de regels van een Bonnefooirit klik hier.

29 augustus 2020 VOL
Een leuke dag voor menners. 's Ochtends kun je een dressuurproef rijden en 's middags is er de vaardigheid met pionnen. Leo en Ada Paauwe jureren deze dag. Na het rijden van de dressuurproef en het parcour met pionnen krijg je jury uitleg van Leo en Ada. Het is een hele leuke en leerzame dag. Je krijgt genoeg tips en tricks mee om thuis weer mee te oefenen. Er mogen maximaal 12 deelnemers meedoen met deze dag. Bij heel slecht weer en met minder dan 8 deelnemers kan deze dag helaas niet doorgaan.
Vanwege veiligheidsredenen is het verplicht om een cap te dragen. Het dragen van een bodyprotector is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Iedere menner is verplicht om een groom bij zich te hebben.
Wil je meedoen met deze leuke dag geef je dan voor 25 augustus op via info@rrzvl.nl. De kosten voor deze dag zijn € 10,00 voor leden en € 15,00 voor niet-leden. Bij veel aanmeldingen krijgen leden voorrang op niet-leden.

Augustus 2020
Startplaats bij Dominique Melsenaugustus 2020 Afgelast i.v.m. de bestrijding van het Corona virus.
Le Paradis Feest IJzendijke 

6 september 2020
Uitgepijlde rit voor ruiters en menners van Michelle en Angela. De rit zal ongeveer 20 km zijn. De rit wordt in twee delen verreden. De pauzeplaats is ook de startplaats. Zo kun je zelf bepalen of je een halve of een hele rit wilt meedoen. Deelname na opgave via info@rrzvl.nl. Vanaf 10.00 uur zijn jullie welkom op het adres Eiersgatweg 2, 4521 RJ Biervliet. Vanaf 10.30 tot 12.00 uur kan er individueel gestart worden. De kosten zijn €5,00 voor leden en €10,00 voor niet-leden. Onderweg en op de pauzeplaats na het 1e deel krijgen jullie nog een lekkere versnapering en lunch.

20 september 2020
Bonnefooi Strandrit in stap en draf onder leiding van Gertjan Oudijk. Om 10.00 uur verzamelen we op de gemeentelijke parking bij Strandpaviljoen Beachhouse 25, Walendijk 9, 4511 RK in Breskens. We rijden de rit in groep van maximaal 10 deelnemers. Vol=Vol.
De rit is gratis voor leden en niet leden betalen € 5,00. Leden krijgen voorrang op niet-leden. Wil je mee geef je dan op via info@rrzvl.nl.

26 September 2020
Uitgepijlde rit voor ruiters en menners van ongeveer 25 km. Startplaats is Stal de Wilgenhoeve, Zandstraat 94, 4553 NK in Philippine. Om 10.00 uur worden we met koffie en thee ontvangen door André en Willy Maas. Daarna kan er individueel worden gestart. Onderweg is er een stop met een lekkere versnapering. De kosten bedragen voor leden € 5,00 en € 10,00 voor niet-leden. Wil je mee met deze leuke rit geef je dan op via info@rrzvl.nl.

25-26-27 september 2020 Afgelast i.v.m. het bestrijden van het Corona virus.
Huijbergsepaarden3daagse 

17 oktober 2020
Kraagrit voor menners en ruiters door de polders rond Zaamslag.
Op zaterdag 17 oktober 2020 organiseert Zeeuwse Gronden in samenwerking met Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen een rit van 28 km voor ruiters en menners. De route loopt door de prachtige én historische polders in de omgeving van Zaamslag.Vanaf 9 uur ben je welkom op de Kraaghoeve in Terneuzen. Hier is het start- en eindpunt en kun je een bakje koffie of thee drinken en de routebeschrijving ophalen. Start vervolgens op eigen gelegenheid aan de mooie route. Tijdens de rit kun je op één van de stops genieten van een lunch en na afloop staat er soep voor jullie klaar.
Wil je meerijden? Meld je dan aan via info@zeeuwsegronden.nl. Dit kan tot 10 oktober. Geef bij je aanmelding aan met hoeveel personen je komt en of je speciale dieetwensen hebt. Deelname is gratis en de rit is op eigen risico.
Zeeuwse Gronden zet actief paarden in bij het herstel van cliƫnten. Op een veilige wijze ritten maken door de mooie Zeeuwse natuur maakt daar deel van uit. Zeeuwse Gronden en Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen hebben elkaar in die doelstelling gevonden.


21 november 2020
Workshop touwhalster, hastertouw of frontriem maken.

november 2020 
Natuurwerkdag. 

11 december 2020
Informatieavond reiniging van de intieme delen van paarden.