Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen

Contact

Recreatie Ruiters
Zeeuws-Vlaanderen
Postadres: Barendijk 7, 4504 SG Nieuwvliet

E-mail: info@rrzvl.nl

Activiteitenagenda


Op deze pagina vind je activiteiten die interessant zijn voor de recreatieruiters en menners in Zeeuws-Vlaanderen. 
De activiteiten die door de Vereniging Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen of in samenwerking met de vereniging zijn georganiseerd worden aangegeven met .


21 januari 2023 
Workshop hoefschoenen in samenwerking met EquiSchoen en An Gybels.
Wat gaan we doen?
Er wordt uitgelegd over hoefschoenen in het algemeen, het doel, nut en bijzonderheden. Daarna worden de twee type schoenen kort doorgenomen. De zogenaamde "schoenen" en "laarzen" ofwel open of gesloten schoenen. De accesoires worden besproken zoals verschilende padjes en beschermende opties. Maar ook opties voor blubber en extra grip.
Ook komen de verschillende mogelijkheden van de schoenen aan bod zoals: springen, therapeutisch; bijvoorbeeld hoefbevangenheid, aangespannen, grote en kleine paarden.
An gaat ook vertellen hoe een pasconsult op locatie eruit ziet. En waar je zelf op kan letten.
Er zullen verschillende merken schoenen aanwezig zijn.
Deze leuke en interessante middag houden we in het Dorpshuis van Biervliet, Hoogstraat 2. In Biervliet kun je het beste parkeren op de Markt, op de parkeerplaats in de Singel of op de parkeerplaats bij het sportcomplex in de Havenstraat. 
De zaal gaat open om 13.00 uur en de workshop begint om 13.30 uur tot 16.30 uur.
Wil je ook komen geef je dan op via info@rrzvl.nl. Leden betalen € 5,00 om binnen te komen en niet-leden € 10,00.

9 februari 2023   VOL
Informatieavond EHBO bij paarden. Op deze avond worden we ontvangen door dierenarts Bjorn Thyssen van Dierenartsenpraktijk Aan De Watergang. 
Wat wordt er besproken:

 • Koliek
 • Trauma
 • Slokdarmobstructie
 • Partus (de laatste fase van de dracht bij een merrie en de geboorte van het veulen)
Eerst krijgen we theorie in de vorm van een presentatie en kan je vragen stellen. Na de pauze leren we in de praktijk hoe we een verband moeten aanleggen. Dit gaan we dan ook oefenen.

De avond start om 19.00 uur. Je wordt verwacht bij DAP Aan De Watergang, Spaanskwartier 51a, 9170 De Klinge. Wil je komen naar deze interessante en leuke avond geef je dan op via info@rrzvl.nl. Er kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen. Deze avond is gratis voor leden. Niet-leden zijn ook welkom maar dienen € 10,00 te betalen om binnen te komen.

3 maart 2023
Algemene ledenvergadering wordt gehouden in het Dorpshuis van Biervliet, Hoogstraat 2. Deze zaal gaat open om 19.00 uur en we starten de vergadering om 19.30 uur. Ieder lid heeft via de mail een uitnodiging ontvangen.

19 maart 2023 
Op deze dag houden we een vlechtworkshop in samenwerking met Laura de Jong en Arie Verpoorte.
Je leert perfecte knotjes maken of je leert verschillende technieken om de lange manen van je paard te kunnen invlechten. Laura geeft ook een stukje theorie.
We beginnen om 9.30 uur met koffie of thee waarna we aan de slag gaan. De workshop wordt gehouden bij de Kraaghoeve, Kraagdijk 4 in Terneuzen.
Arie is aanwezig om jou samen met je paard een prachtig aandenken te geven. Het wordt geen hele fotoshoot maar je zult weer een paar prachtige foto's ontvangen. Wil je meedoen geef je dan op via info@rrzvl.nl.
Wat neem je mee naar de workshop:
1. Je paard
2. borstels en kammen
3. elastiekjes
4. evt. naald + draad 
De prijs voor leden is € 25,00 en voor niet-leden € 35,00. Je dient vooraf te betalen. Deelname is pas definitief na ontvangst van je betaling op rekeningnummer NL23RABO 0180 7721 39 t.n.v. RRZVL, o.v.v. workshop vlechten + je naam. Er kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen. Vol is vol dus geef je snel op.

2 april 2023 
Op zondag 2 april kun je als ruiter en menner genieten van de voorjaarsrit van Jolien door de bossen van Stekene!
De rit kan verreden worden in een lus van 10 km of 20 km. De rit zal uitgepijld zijn.
Bij aanvang word je ontvangen met een kop koffie, thee of warme chocolademelk met een plak vers gebakken cake.
Op de tussenstop is er iets zoets voorzien met een verfrissend drankje.
Op de eindstop kan je opwarmen met spek en eieren tussen een stokbrood.

We starten vanaf het LRV terrein, Pereboomsteenweg/Achterdreef in Moerbeke-Waas. Je bent welkom vanaf 8.00 uur. Je mag tussen 9.00 en 11.00 uur starten.
Het is voor ruiters verplicht om een veiligheidshelm/cap te dragen!
Wil je meerijden geef je dan op via info@rrzvl.nl. 

De kosten voor menners:
€ 15,00 voor leden (koetsier + groom)
€ 22,50 voor niet-leden (koetsier + groom)
€ 5,00 voor extra passagiers die lid zijn
€ 7,50 voor extra passagiers die geen lid zijn

De kosten voor ruiters:
€ 10,00 voor leden
€ 15,00 voor niet leden

6 mei 2023 
Uitgepijlde rit van 15 km voor ruiters en menners in samenwerking met Landelijke rijvereniging, Ponyclub en Menvereniging De Honteruiters. Er mag tussen 10.00 en 10.30 uur gestart worden. Jullie worden verwacht op het concoursterrein van De Honteruiters, Groenendijk 142B, 4587 CZ in Kloosterzande. Bij ontvangst krijgen jullie koffie of thee met wat lekkers. Bij terugkomst krijg je soep met broodjes.
Leden van De Honteruiters en leden van de Recreatie Ruiters betalen € 7,50 per persoon om mee te doen. Niet-leden betalen € 10,00 per persoon. Het is voor ruiters verplicht om een veiligheidshelm te dragen. Deelname is op eigen risico. Laat het startterein weer netjes achter d.m.v. de mest op te ruimen.
Wil je meedoen met deze leuke rit geef je dan op via info@rrzvl.nl. Ben je een menner en wil je meedoen geef dan ook het aantal personen op. Ben je lid van De Honteruiters vermeld dit dan in je opgave.

4 juni 2023 
Training grondwerk – Magalie Van der Heyden
We werken deze dag in verschillende groepen die jijzelf bepaald. Er zijn verschillende mogelijkheden van lesduur en groepsgrootte. Alsook de inhoud geef jijzelf aan rond welk item je wilt werken. Bijvoorbeeld 45 minuten grondwerk + 45 minuten rijden of bijvoorbeeld 1 uur grondwerk met een jong paard. Iedereen kan deze dag naar elkaar komen kijken terwijl Magali les geeft, dit is een vrije toegang !
Wanneer je specifieke vragen of problemen hebt raden wij aan om een privéles te nemen OF in duo.
Mogelijke opties voor deze onvergetelijke dag;
 • Individueel – 1 uur – 85 euro 
 • Individueel – 1,5 uur – 125 euro
 • Duo – 55 euro/pp 
 • In groep van 4 – 50 euro/pp

Wij proberen samen onze groepen van 4 personen op te vullen naargelang de vraag.

 • Bijvoorbeeld: groep 1 – Grondwerk zonder ervaring
 • Bijvoorbeeld: groep 2 – Grondwerk basiservaring 
 • Bijvoorbeeld: groep 3 – Grondwerk jonge paarden   
Bij inschrijving opgeven wat jouw voorkennis is en de voorkennis van je paard. Heb je nog een vraag in verband met de groepsniveaus contacteer ons dan zeker!
VOORAF betalen VERPLICHT. 
Rekeningnummer NL23RABO 0180 7721 39 t.n.v. RRZVL, o.v.v. training grondwerk + je naam.

De piste wordt voor leden bekostigd door de vereniging, niet leden betalen 15 euro extra voor pistegebruik.
De training gaat door op de prachtige locatie van "Stal ’T Fort Bedmar” uitgebaat door Stephanie Apers.
Deze locatie is gelegen in "Fort Bedmarstraat 9 ,De Klinge, België. 

1 juli 2023 
Bonnefooirit op zaterdag 1 juli 2023 : van ons lid Joyce de Wolf.
De rit is in het bosrijke gebied van Moerbeke-Waas/ Wachtebeke. Deze prachtige rit van 15 kilometer wordt in groep gereden en enkel in stap en draf. Joyce is de Bonnefooileider, en leidt de groep. Er kunnen  maximaal 10 deelnemers mee.
De rit is op eigen risico en een cap is verplicht. Helaas kunnen menners niet mee.
De kosten om mee te rijden zijn 2,50 euro voor leden en 7,50 euro voor niet-leden.
We verzamelen op : Carpool Moerbeke-Waas, navigatie adres : Molenstraat, 9180 Moerbeke.
Leden krijgen voorrang op niet-leden. Jullie worden verwacht vanaf  9.30 uur en om 10.30 uur start de rit. Na de rit krijgen jullie wat te drinken met wat lekkers.
Wil je mee met deze leuke rit geef je dan op via info@rrzvl.nl.

30 september15 oktober  GEANNULEERD
Bonnefooi Strandrit in stap en draf onder leiding van Gertjan Oudijk. Om 10.00 uur verzamelen we op de gemeentelijke parking bij Strandpaviljoen Beachhouse 25, Walendijk 9, 4511 RK in Breskens. We rijden de rit in groep van maximaal 10 deelnemers. Deze activiteit is enkel voor ruiters. Het is verplicht om een veiligheidshelm te dragen en laat geen mest op de parking liggen.
De rit is gratis voor leden en niet leden betalen € 5,00. Leden krijgen voorrang op niet-leden. Wil je mee geef je dan op via info@rrzvl.nl.

4 november 
Natuurwerkdag. We gaan snoeien en gaten dichten op de ruiterroute van Stichting Ruiter- en Menroutes Zeeuws-Vlaanderen met aansluitend een heerlijke lunch bij Strandhuys Jaxx. We verzamelen om 8.30 uur op de gemeentelijke parking bij Strandpaviljoen Beachhouse 25, Walendijk 9, 4511 RK in Breskens. We werken dan tot 12.00 uur door met natuurlijk een heerlijke koffiepauze.
Wil je komen helpen en lunchen geef je dan op via info@rrzvl.nl.

8 december 
Een pubquiz in de Uitspanning Cadsandria, Waterpoortstraat 18, 4515 AD in IJzendijke. We verzamelen om 19.30 uur en starten om 20.00 uur. We spelen in groepen van 4 personen. Er kunnen maximaal 10 teams meedoen. De avond is inclusief consumpties (4 stuks). Ook wordt er gezorgd voor een hapje. De prijs hiervoor is 10 euro voor leden en 16 euro voor niet leden. Natuurlijk mag je meer consumpties gebruiken dan de 4 die in de toegangsprijs zijn inbegrepen. Deze moet je dan zelf afrekenen. Wil je meedoen geef je team dan op via info@rrzvl.nl.