Recreatie Ruiters Zeeuws-Vlaanderen

Contact

Recreatie Ruiters
Zeeuws-Vlaanderen
Postadres: Barendijk 7, 4504 SG Nieuwvliet

E-mail: info@rrzvl.nl

BestuurVoorzitter
Monique van der Werff
Tel: 06-46612540
Email: info@rrzvl.nlIk ben Monique van der Werff.
Mijn paard is een lieve Quarter Horse met de naam Ghyslu, samen met mijn dochter Danique berijd ik haar.
Ik hoop dat we door middel van deze vereniging het buitenrijden kunnen promoten, samen leuke activiteiten, clinics en avonden met lezingen kunnen organiseren!
Uiteindelijk hoop ik dat er in de streek meer ruiterpaden komen, zodat het buitenrijden veiliger en leuker gaat worden!
Hiervoor ga ik me 100% inzetten !

Penningmeester
Carina FassaertIk ben Carina Fassaert en getrouwd met John, samen hebben we een zoon Serge en een dochter Ilona. We hebben een akkerbouwbedrijf op Graauw. In 2000 hebben we onze eerste haflinger (Narco) gekocht en daarmee was de hobby begonnen. In 2007 hebben we een 2e bijgekocht (Sterno). Narco hebben we zelf onder zadel gebracht en zelf beleerd voor de koets. Samen met Lia van Kessel heb ik een mencursus enkelspan gevolgd. Daarna zijn Lia, Ilona en ik nog verder gegaan voor ons dubbelspan. We hebben vele mooie ritten met ons eigen tweespan gemaakt. We hebben elf keer de boerenbruiloft in Hulst gereden, Sinterklaas opgehaald op Graauw en een paar keer ringsteken op de kermis in Lamswaarde en op de jaarmarkt op Sint Jansteen gedaan. Inmiddels is Narco 20 jaar en kan hij nog maar kleine ritjes maken. Met Sterno rijd ik wekelijks onder het zadel. Een paar keer per jaar starten we op een endurancewedstrijd. We komen dan door prachtige gebieden in Brabant en Zeeland over bijna allemaal onverharde paden. In 2017 is er een 2 jarige haflinger aangekocht (Amiro), die is inmiddels onder het zadel en daar rijdt Ilona nu op. Samen met haar hoop ik nog vele veilige ritten te mogen maken. Hopelijk hebben we binnen enkele jaren mooie en veilige ruiterpaden liggen in Zeeuws Vlaanderen. Ik doe samen met de andere bestuursleden er hard ons best voor om dit voor jullie te realiseren.

Bestuurslid
Gertjan Oudijk


Mijn naam is Gertjan Oudijk, bestuurslid en met mijn twee boys, geniet ik van het Zeeuws Vlaamse landschap om te rijden en samen allerlei paadjes te ontdekken. Onze vereniging heeft als belangrijk doel het veiliger te maken voor elke ruiter en menner om te genieten van jouw paard en ons mooie deel van Zeeland op ruiter en menpaden. Wij als bestuur zullen hiervoor altijd klaar staan en elk gesprek met de verschillende groeperingen aangaan. Hopelijk kunnen we nog meer mensen overtuigen om lid te worden, zodat onze stem nog meer gaat meetellen tijdens de verschillende gesprekken. Verder hoop ik nog meer mensen en paarden te ontmoeten op de verschillende ritten die ikzelf maak of georganiseerd worden door andere ruiters en verenigingen. Geniet van je paard en onze mooie omgeving.

Bestuurslid
Jolien QuintelierIk ben Jolien en afkomstig uit het Belgische ‘De Klinge’ grensgemeente aan Zeeuws-Vlaanderen.
Sinds enkele jaren woon ik een dorp verder in Stekene.Van jongs af aan heb ik thuis steeds paarden gehad, mijn vader reed paard. Op mijn zeven à acht jaar ben ikzelf op kamp en rijles gegaan. Doorheen de jaren heb ik mijn passie gevonden bij Natural Horsemanship, specifiek bij Parelli.  Dressuurmatig ben ik mezelf ook aan het opwerken en verbeteren.
Tot op heden blijf ik mezelf bijscholen hier kan ik enorm van genieten!Tijdens de zomervakantie geef ik paardenkampjes op een manege in Stekene. Op zaterdag geef ik initiatiepaardrijles .
Op de foto zie je mijn drie trotse paarden.  Omara de Fjord woont nu al ruim 25 jaar bij ons, ze is dan ook geboren in 1990!  Mieke mijn knappe Haflinger heb ik helaas onverwacht in  februari 2021 moeten afgeven. Dan heb je Bounty mijn recentste aanwinst, een jonge haflingermerrie met sportieve uitstraling.
Een warme ontvangst kreeg ik als nieuweling in 2020. Ik ben bij de vereniging ‘Recreatie ruiters Zeeuws-Vlaanderen’ gestart met mijn paard Mieke. Met haar heb ik verschillende toffe activiteiten gedaan. Ik hoop in de toekomst dan ook ritten mee te rijden met Bounty. Graag wil ik er samen met iedereen een gezellige en actieve boel van maken.

Bestuurslid
Tanja BarendregtIk ben Tanja Barendregt en sinds 4 jaar woonachtig in IJzendijke. Ik ben geboren en getogen in Ridderkerk en in 2000 verhuisd naar Dreischor op Schouwen-Duiveland. In 2001 kocht ik mijn eerste trekpaard, een droom kwam uit. Door omstandigheden heb ik hem op 7 jarige leeftijd verkocht maar ben hem altijd blijven volgen. Hij is 2 jaar geleden op 19 jarige leeftijd overleden. Precies op dat moment kwam er in IJzendijke een 10 maanden oud trekpaard op mijn pad. Een bruinschimmel, genaamd Roan van de Vrijedijk.
In juli 2022 is er een 7 jarige trekpaard bijgekomen, genaamd Yanous. Een enorm groot, sterk dier. Daarnaast hebben we ook nog een shetlander, genaamd Sjakie, hij is de baas van de kudde. Met Yanous was het de bedoeling om mee te doen aan de ritten etc. maar laten we het erop houden dat we er nog niet klaar voor zijn.
Naast paarden hebben wij nog een heleboel andere harige en gevederde vrienden. Honden, katten, konijnen, kippen, ganzen, kortom een beetje boerderij. Misschien dat een aantal van jullie mij regelmatig tegen komen bij de Gamma in Oostburg, daar werk ik 32 uur per week. Officieel als administratief medewerker maar de omschrijving manusje van alles past beter.
Ik ben gevraagd om in het bestuur plaats te nemen. De reden waarom ik ja heb gezegd is, buiten het sociale aspect, om samen met de overige leden van het bestuur en zeker met alle leden, een leuke club te zijn met zowel educatieve als recreatieve evenementen.